Espectacles | Tots els públics
"La bellesa artística no consisteix a representar una cosa bella, sinó en la bella representació d'una cosa" - Immanuel Kant
+ espectacles
GUITARRA, PALMES I BONGÓ
MICU
LA RUMBA CATALANA, BARREJA EXPLOSIVA DE CULTURES
FRUIT I LLAVOR D'INTEGRACIÓ A CATALUNYA

La Canal Rumbera us presenta l'espectacle "Guitarra, Palmes i Bongó", una audició de Rumba Catalana on passejarem per la història d'aquesta música, creada pels gitanos catalans als anys quaranta del segle passat. Es tracta d’una aproximació didàctica i festiva al gènere de la rumba catalana, un dels pocs gèneres de la música popular nascut durant el segle XX i que és absolutament autòcton de Catalunya. Es podria considerar la música popular de Catalunya, així com el rock’n’roll ho és del món anglosaxó o la bossanova del Brasil. D’aquesta manera, es farà una aproximació a la seva història, les seves característiques i als principals rumberos, amb audició d’algunes de les cançons més conegudes del gènere. 

A partir d’un variat repertori, l’espectacle va introduint els aspectes teòrics essencials de la Rumba, combinant la música en directe amb l’exposició de conceptes històrics i teòrico-musicals d’aquesta música d’arrel catalana. Fomentant els valors de la interculturalitat, el fil conductor de tot el show va seguint el naixement i formació d’aquesta música a partir de les seves arrels flamenques, cubanes i africanes. És així com es simula una volta al món imaginària que exemplifica com la Rumba Catalana es alhora fruit i motor de la integració social al nostre país. 

Tenim dues versions de l'espectacle:
AUDICIÓ PEDAGÒGICA: audició de rumba catalana i pinzellades de conceptes teòrics adequats a l'edat del públic. 
CONCERT FESTIU per a tot tipus d'esdeveniments, festetes, vermuts, a l'escola, a l'auditori o al carrer, adreçat a petits i grans, perquè la rumba és per a tots els públics!

FITXA ARTÍSTICA

Miquel Rodergas "Micu" (Guitarra rumbera, guitarra flamenca i veus)

Miquel Rodergas és un dels rumberos paradigmàtics de l'escena actual de la Rumba Catalana, el seu ventilador arremolinat és hereu directe dels gipsy kings, i la seva veu acubanada desperta totes les sensibilitats.

Toni Jiménez "el Labrador" (Cajón glamenc, cymbals, percussió llatina i veus)

Toni Jiménez és un experimentat músic de l'escena rumbera, català d'arrels aragoneses. Virtuós amb el seu instrument i un dels ideòlegs principals d'aquest projecte, també és expert en hort i cultura agroecològica.

Alba Bioque (Veus, palmes i percussió menor)

Alba Bioque és una cantant catalana d'arrels andaluses, amb una personalitat rumbera pròpia, la seva veu plena de matisos flamencs captiva l'auditori des del primer moment.

Quim Ramos (Baix, guitarra elèctrica i cavaquinho)

Quim Ramos, experimentat músic de l'escena barcelonina, combina la seva activitat com a productor musical amb la interpretació en diversos projectes de jazz progressiu, sovint des de tonalitats que recorden a la tradició musical brasilera.Imatges