Pallassodrom
PALLASSÒDROM
El "Pallassòdrom – Festival de Pallassos i Pallasses de Vila-seca” neix l’any 2007 a partir de la unió de forces i il·lusions del Patronat de Turisme de Vila-seca com a organitzador i de Puça Espectacles en la direcció artística. El Pallassòdrom se celebra al voltant de la Festa Major de Sant Antoni, al mes de gener, i ha aconseguit fer-se un lloc en el cor dels vila-secans i també dins del panorama de festivals de Catalunya. 

Una de les activitats principals del Pallassòdrom és la "Cursa de pallassos Joan Busquets”, que homenatja el primer director del festival, mort el maig de 2010. La Cursa de pallassos és una festa oberta a la participació de tothom que vulgui riure i passar-ho bé pels carrers de Vila-seca. L’únic requisit per participar-hi és dur un nas de pallasso o, si no és possible, un ampli somriure que acrediti davant l’organització que es compleixen tots els requisits per córrer. 

Des de l’any 2009 s’ha nomenat un padrí del festival, un càrrec honorífic i vitalici que vol ser un reconeixement a alguna figura del món dels pallassos. Fins al moment els nostres padrins són els Germans Totó (2009), Jango Edwards (2010), Joan Busquets (2011), la Sala Almazén de Barcelona (2012), en Pep Callau (2013) i els + Tumacat (2014). 

Enguany, per a l'edició del 2015 que se celebrarà els caps de setmana del 17-18 i 24-25 de gener, farem padrins del Pallassòdrom els Dandy Clowns.